Krediti

Prilikom podizanja kredita banke zahtijevaju većinom istu opću dokumentaciju koju morate priložiti:

  1. ispunjen obrazac Kreditni zahtjev
  2. preslika osobne iskaznice ( ili dokumenta sa JMBG)
  3. zadnje platne liste ovjerene od strane poslodavca (ovlaštenih osoba)
  4. PK1 karticu za tekuću i prošlu godinu ovjerenu od poslodavca i Porezne uprave
  5. za umirovljenike potvrda o visini mirovine ovjerena od strane HZMO
  6. preslika kartice ili knjižice tekućeg računa

Vrste kredita

Krediti bez jamaca, Krediti od banaka, Stambeni krediti , Gotovinski krediti , Pozajmice online , Hipotekarni krediti , Brzi krediti , Nenamjenski krediti , Lizing , Potrošački krediti , Krediti za nezaposlene , Krediti za obrtnike , Konsolidacija kredita , ostale investicije.

Nenamjenski gotovinski krediti

Sa gotovinskim nenajmjenskim kreditom dobijate novce bez jamaca uz namjenski depozit odnosno policu životnog osiguranja bez depozita, sa višom kamatnom stopom, sa mogućnosti plaćanja naknade i depozita iz kredita, sa znatno povoljnijim izračunom kreditne sposobnosti, sa mogućnosti odgode otplate kredita do 3 mjeseca i izbor datuma otplate mjesečnih anuiteta. Banke nude vrlo veliki izbor nenamjenskih kredita, a s obzirom na prilično jednostavnu papirologiju, odobravaju ih u vrlo kratkom roku, često i bez depozita.

Potrošački krediti

Potrošački krediti imaju vrlo veliki spektar namjene, kao naprimjer: kredit za nabavu namještaja i bijele tehnike, tehničke robe, kredit za nabavu auto opreme, kredit za nabavu građevinskog materijala, kredit za nabavu opreme za centralno grijanje, klimatizaciju, kredit za nabavu ugostiteljske opreme, stolarije, PVC stolarije itd.
Potrošački kredit se odobrava temeljem ispostavljenog predračuna ili ponude koju je izdao prodavatelj.


Stambeni krediti

Podizanjem stambenih kredita omogućujete sebi poboljšanje svojih stambenih uvjeta, bilo kupnjom nekretnine, nadogradnjom već postojeće nekretnine ili rekonstrukcijom.
Namjena stambenog kredita:
  • kupnja kuće ili stana
  • izgradnja kuće ili stana
  • dovršenje, dogradnja, nadogradnja, rekonstrukcija, adaptacija stambenog objekta
  • kupnja, te komunalno uređenje građevinske čestice

Hipotekarni krediti

Kod hipotekarnih kredita se radi o prijenosu vlasništva na nekretnini u korist Banke, a čija procjenjena vrijednost mora biti barem 2 puta veća od traženog iznosa kredita. Ovdje će Vas Banka također tražiti zemljišno knjižni izvadak (original) koji također ne smije biti stariji od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva, te kao instrument osiguranja policu osiguranja nekretnine od požara i nekih drugih opasnosti vinkuliranu u korist Banke.

Krediti za kupnju auta

Kredit za kupnju motornog vozila daje se isključivo na temelju predračuna za vozilo kojeg dobijete od ovlaštenog prodavatelja. Ovakvi krediti kreću se u iznosu od 3.000,00 – 20.000,00 €.

Krediti za poticanje poljoprivrede

Korisnici ovih kredita moraju biti građani koji obavljaju osnovnu ili dodatnu djelatnost u poljoprivredi. Poljoprivredni krediti su namjenjeni isključivo za kupnju, izgradnju, dovršenje ili rekonstrukciju poljoprivrednog objekta ili krediti za kupnju poljoprivrednog zemljišta, krediti za kupnju poljoprivrednih strojeva, krediti za unapređivanje proizvodnje mlijeka, tov peradi ili svinja, krediti za sadnju vinograda, voćnjaka …

Krediti za turizam

Krediti za turizam su namjenjeni za kupnju, izgradnju, dovršenje, dogradnju, nadogradnju ili rekonstrukciju smještajnih kapaciteta ili krediti za adaptaciju, uređenje i opremanje smještajnih kapaciteta.
Kredit se najčešće odobrava do 50.000 € uz poček do minimalno 12 mjeseci. Od dokumentacije za utvrđivanje kreditne sposobnosti potrebno je rješenje o obavljanju djelatnosti i rješenje o kategorizaciji objekta.
Korisnici kredita za turizam su najčešće individualni turistički djelatnici ili građani koji se bave iznajmljivanjem smještajnih ili turističkih kapaciteta, ili obavljaju neku drugu djelatnost vezanu za turizam.

Studentski krediti

Studentski krediti namjenjeni su za troškove studiranja, a korisnici ovakvih kredita moraju biti redovni ili izvanredni studenti dodiplomskih ili poslijediplomskih studija u RH ili izvan nje. Rok korištenja kredita traje koliko i sam studij (maksimalno 5 god.), a oplata kredita je dvostruko duža.