Kreditne kartice

Kreditne i debitne kartice

Kartice služe prvenstveno za plaćanje roba i usluga na prodajnim mjestima te za podizanje gotovine na bankomatima i EFT-POS uređajima. Podizanje gotovine je moguće na bankomatima širom Hrvatske na kojima se uz podizanje gotovine mogu kupiti i GSM bonovi bez plaćanja naknade.
Kartice se mogu koristiti i za kupnju putem interneta, rezervaciju hotela i avionskih karata.

Zahvaljujući trenutnom pristupu vlastitom novcu, sa karticom smanjuje se potreba nošenja gotovine, a prilikom plaćanja karticom u inozemstvu korisnik nema potrebu za konverzijom valuta.

U slučaju debitne kartice troškovi odmah terete Vaš tekući račun.
U slučaju kreditne kartice imate odabir postotka mjesečne otplate i mogućnost odgode obračuna kamate.

Maestro kartica

Maestro kartica je međunarodno prihvaćena kartica namijenjena vlasniku tekućeg računa i svim opunomoćenicima po računu. Služi prvenstveno za podizanje gotovine te plaćanje roba i usluga na prodajnim mjestima sa oznakom Maestro, te kao identifikacijska kartica prilikom uplate ili isplate gotovine u poslovnicama banke. Maestro kartica je prva kartica sa ugrađenom chip tehnologijom na hrvatskom tržištu, a razvijena je kako bi Vam osigurala jednostavan i brz pristup novčanim sredstvima na tekućem računu bez obzira gdje se nalazili. Od sada Maestro karticu Erste banke možete koristiti i na Internetu. Svaku transakcija koju napravite Maestro karticom autorizirate PIN-om.

Visa kartice

Visa Electron kartica je međunarodna bankovna kartica, što znači da karticom možete plaćati bez naknade raznovrsnu robu i usluge na prodajnim mjestima s oznakom Visa Electron, te podizati gotovinu na bankomatima u zemlji i inozemstvu do raspoloživog iznosa na Vašem računu, a sukladno navedenim limitima.
Vašom VISA karticom možete plaćati robu na milijunima prodajnih mjesta u zemlji i inozemstvu i podizati gotovinu na više od 840.000 bankomata u svijetu.
Kompanija VISA nudi besplatnu uslugu “Verified by VISA” što je usluga sigurne kupovine VISA karticama na Internetu. Prilikom potvrde kupovine, Vi potvrđujete identitet Banci pomoću svoje osobne zaporke – slično kao korištenje PIN-a na bankomatu.